skip to Main Content

За Билките: Черничева меласа

chernicheva-melasa

Черничевата меласа е натурален продукт, който подсилва организма и повишава защитните му сили. Черниците понижават кръвната захар при диабетици. Меласата от черници е богат източник на антиоксиданти. 

Помага при възстановяването на изразходената енергия по време на спорт и доставя пълноценния комплекс от витамини на организма. Има изразено кръвообразуващо действие, използва се за изчистване на афти по устата и гърлото. Плодовете съдържат голямо количество от витамините B1, В2, С, РР, каротин, органични киселини (ябълчна и лимонена), етерични масла, до 63 % липиди. Те са ценни и по съдържанието си на глюкоза, фруктоза и захароза, а също и на солите на желязото.

В медицината се прилага лечение с големи количества пресни плодове при болни от миокардит и порок на сърцето.Известно, е че черницата понижава захарта в кръвта. Затова в китайската народна медицина например,при леки форми на захарен диабет ястията се наръсват преди сервиране с прах от листата на растението. Използва се при бъбречна недостатъчност, бронхиална астма и импотентност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_US
bg_BG en_US

Cart

Back To Top